Aday/İş Arayan Üyelik Aydınlatma Metni

Ana Sayfa

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASI HAKKINDA/ İŞ ARAYAN ÜYELİK AYDINLATMA METNİ

Sitemizi kullanmadan önce lütfen ‘’İş Arayan Aydınlatma Metnini’’ okuyunuz. 
Kariyerzirvesi.com Human Kapital İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şirketinin bir markasıdır. Kariyerzirvesi.com veri sorumlusu olarak; ticari ilişkilerimiz veya sizlerle olan ilişkilerimiz kapsamında kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren amaç ve kapsam çerçevesinde, öz geçmişinizde yer alan tüm  kişisel verilerinizin güncel halini koruyarak, kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, gerekmesi halinde yeniden düzenleneceğini, kanunun bu kişisel verileri talep etmeye yetkili kurumlar ile paylaşılacağını, ve KVKK’nın öngördüğü şartlarda, yurt içi ve yurt dışında sitemizde ilan yayınlayan firmalara aktarılacağını ve Kişisel Verileri Koruma Kanununda sayılan hallerde işlenebileceğini  bilmenizi isteriz.  Bu Aydınlatma Metninde yer alan bilgiler ve bunların işlenmesi, sitede online işlemler yaptığınız sürece geçerli olan kurallardır. Online işlem dışında yapılan işlemler Kariyerzirvesi.com’un kontrolü dışındadır. Örneğin öz geçmişinizi indirmeniz veya öz geçmişinizi arkadaşınıza göndermeniz online işlemler dışı olarak değerlendirilmekte ve sorumluluk tamamen kullanıcıya ait olmaktadır.  Ayrıca kullanıcıların kullanıcı bilgilerini gizli tutmamalarından kaynaklı yapılacak online işlemlerden Kariyerzirvesi.com sorumlu değildir.


I-) İşlediğimiz Kişisel Verileriniz:

Kişisel verilerinizi işlememizin amacı iş arayan adaylarla, çalışan arayan işverenlerimizi Kariyerzirvesi.com platformunda buluşturarak istihdam artışına destek olmak,  iş arayan adaylarımızın sistemi daha etkin kullanmaları için hizmet kalitesini iyileştirmek için aşağıdaki kişisel verilerinizi işlemekteyiz. İşlemeye konu olan verileriniz; özgeçmiş formunda girilen tüm veriler (manuel veya seçerek), isteğe bağlı olarak yüklenen PDF, Word vb tüm size özel öz geçmiş bilgileridir. Özel istihdam firması olarak bağlı olduğumuz yasal mevzuat gereği kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaptığınız en son tarihten itibaren beş yıl süre ile bu verileriniz tarafımızca saklanmaktadır.
 

Kimlik Verisi

Adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, yaşadığınız şehir ve ilçe, uyruğunuz, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz.

İletişim Verisi

E-posta adresiniz, sosyal medya adresiniz, telefon numaralarınız.

Özel Nitelikli Kişisel Veri

Özgeçmişinizde dernek, vakıf, sendika, siyasi parti üyeliklerine ait bilgiler, dini veya felsefi görüşünüze, etnik kökeninize ve ırkınıza ait veya o konuda kanaat oluşturabilecek bilgiler, sağlığınıza ilişkin bilgiler vb yer vermeyiniz. Eğer özgeçmişinizde bu tür bilgileri yer vermeniz halinde işlenecektir.

Özet Bilgi verisi

Mesleğinizde uzman olduğunuz özet bilgilerde yer alan verileriniz.

Eğitim Verisi

Öğrenim durumu, eğitim bilgileri, yetenek bilgisi (sertifika, kurs, projeler vb), yabancı dil bilgileri ve seviyesi, eğitim ve beceriler, katıldığı seminer ve kurslar, bilgisayar bilgisi

İş Deneyimi Verisi

Toplam deneyim, çalışma durumu ve pozisyon adı, iş deneyimleri (firma isimleri, işe giriş çıkış tarihleri,  sektörler, iş tanımı), iş alanı, pozisyon seviyesi, firma sektörü.

Görsel ve İşitsel Veri

Gerçek kişiye ait fotoğraf, video CV, varsa ses kayıtları

Diğer:

Sürücü belgesi verileri, maaş beklentisi, askerlik durumu, özgeçmişe eklenmiş ise referans bilgileri (referans kişisinin adı soyadı, unvanı, işyeri, telefonu, e-postası) ve varsa CV`sine eklediği her türlü Word, Excel, Pdf, sunum dosyaları, Profil ID, Login ID, IP adresi, log kayıtları, İşveren Müşterilerin adaylardan talep edebileceği ek bilgiler

Cinsiyet

Kadın İstihdamının Artırılması ve Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ile ilgili Genelge kapsamında veri girişiniz talep edilmektedir.

Engelli

Sağlık veri girişi tercihinize bırakılmıştır. Özgeçmiş oluştururken açıklama kısmına gerekli bilgileri girebilirsiniz. Engelli ilanlarını ücretsiz yayınlamaktayız.

Web sitesi Uygulama Kullanım Verileri

Üye olduğu tarih, yaptığı başvurular, siteye login olma sıklığı, zamanları, mobil site uygulamaları, güncelleme tarihi, tercih ettiği şehirler,  engellenen firmalar,  çalışma durumu,  son login tarihi,  mesaj tarihi, İşveren Müşteri ile Aday arasındaki yazışmalar, Aday’ın cep telefonundan ilan numarasını arayıp aramadığı bilgisi, uygulamaların kullanılış bilgisi (uygulama içerisinde yapılan her hareket ve seçim),


II-) Kişisel Verilerinizi Ne Şekilde ve Hangi Sebeplerle Topluyoruz?

Kariyerzirvesi.com olarak yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek, iş arayan sisteme ilk üyelikte onay verdiğiniz iş arayan hizmeti sözleşmesi gereği, sistemimizde oluşturduğunuz özgeçmişler üzerinden uygun iş ilanlarına ulaşmanızı hızlandırmak, Human Kapital’e başvurmanız halinde aramızda kurulabilecek iş sözleşmesinin ifası ve daha verimli bir sistem için platformu geliştirmek, Kariyerzirvesi.com’un meşru ticari faaliyetler gereği web sitemizde kullanılan çerezler vasıtasıyla sizden talep ettiğimiz kişisel verilerinizi, fiziksel veya elektronik ortamda iletmeniz, platformlarımıza bilgi, ses ve görüntü girişi yapmanız ve özgeçmişiniz ile ilanına başvurduğunuz veya Kariyerzirvesi.com tüm üye firmaların / işverenlerin özgeçmişinizi görmesine izin verdiğiniz firmaların / işverenlerin ulaşımına açık bilgi kaydetmeniz suretiyle topluyoruz.

III-) Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Yukarıda açıklanan kişisel verilerinizi; verdiğimiz istihdam ve Hizmet Sözleşmesinin ifası, Kariyerzirvesi.com’un kendisi sürekli yenileyen ve geliştiren vizyona sahip olması ve şirketimizin ilanlarına başvurmanız veya platform dışında başka kaynaklardan özgeçmişinizi bizimle paylaşmanız veya herhangi bir kanaldan özgeçmişinize ulaşmamız halinde aramızda iş sözleşmesinin kurulmasına yönelik başvurularınızı değerlendirme ve sonuçlandırmak için aşağıdaki nedenlerle kişisel verilerinizi işliyoruz.

 

a.)    İstihdamı arttırmak için firmaların daha fazla ilan yayınlamasını sağlayarak, iş bulma sürecinizde daha fazla alternatif iş imkanlarının oluşmasını sağlamak

b.)    İşverenlerimizin yayınlamış oldukları ilanlardaki aday kriterleri ile özgeçmişinizde kişisel verilerinizi eşleştirerek, belirlediğimiz uygunluk kriterleri puanlar vererek, özgeçmişlerini işverenlerce görünür kılmak

c.)    İlanına başvurduğunuz veya özgeçmişinizin tüm site üye işverenlerince görünmesine izin verdiğinizde özgeçmişinizdeki tüm verileri işverenlerimize aktarmak

d.)    İşverenlerce yeni yayınlanan ve sizin özgeçmişinize uygun iş ilanlarını e-posta veya SMS yolu ile sizi haberdar etmek

e.)    Hizmet kalitemizi attırmak için verileri analiz etmek ve gerekli raporlamaları yapmak

f.)     Mobil uygulamalarımıza erişiminizi kolaylaştırmak ve olası sorunları çözmek

g.)    Özgeçmişlerinizi yurt içi ve yurt dışı sitedeki müşterilerimize aktarmak, özgeçmişinize erişim sağlayan sitedeki üye işverenler özgeçmişlerinizi kendi kayıt sistemlerine işleyebilmektedir.

h.)    Sizden gelen çağrıları karşılamak ve destek ihtiyaçlarınıza cevap vermek

i.)      Verdiğimiz hizmetlere ilişkin bir şikâyet olduğu takdirde söz konusu şikâyeti sonuçlandırmak

j.)      Üye işverenlerin uygun bulduğu adaylara mülakat planlarını paylaşmak, geri bildirimler yapmak

k.)    Talebiniz doğrultusunda veya sosyal medyada yer alan şikayetlerin olması halinde Kariyerzirvesi.com hesabınızı incelemek

l.)      Sitede, ilanına başvurduğunuz veya ilana başvurmasanız bile özgeçmişlerinizin siteye üye işverenlerce görünmesine izin verdiğiniz durumlarda kişisel verileriniz üye işveren tarafından veri işlemeye tabi tutulduğunda, üye işveren müşteri de veri sorumlusu haline gelmektedir. Bu durumda kişisel verilerinizle ilgili bir talebiniz olması halinde, şirketimiz talebinizi ilgili üye işverene iletecektir.

m.)  Üye işveren kişisel verilerinizi kendi sistemlerine aktardığında, veri sorumlusu artık üye işveren müşteri olmaktadır. Üye işveren Kariyerirvesi.com ile sözleşmesi bittikten sonra verilerinizi kullanmak istemesi halinde, veri sahibi ile iletişim kurarak ayrıca izin talep edebilir.

n.)    Üye işveren müşterilere aktarılan tüm kişisel verilerinizin silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini talep etmeniz halinde, bu talebinizi bize bildirebilirsiniz. Bu talebinizi değerlendirirken, üye işverenle sözleşmemizin devam edip etmediğine bakarız. Sözleşmemiz devam ediyorsa, bu talebinizi üye işveren müşterimize iletiriz. Sözleşmemiz sona ermiş ise bu konuda size bilgilendirme yaparız. Bu durumda kişisel verilerden veri sorumlu olarak işveren müşteri sorumlu olduğundan, işveren sistemleri ile ilgili taleplerinizi direk firmaya iletebilirsiniz. Bu tür konularda Kariyerzirvesi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu veya yükümlülüğü bulunmamaktadır. 

o.)    Piyasa analizleri yapmak, satış ve pazarlama faaliyetleri için stratejiler geliştirmek, yönetime finansal analizler yaparak raporlamak hazırlamak

p.)    Size uygun yeni iş ilanlarından haberdar etmek veya özgeçmişinizde eksik doldurulan konulardan haberdar etmek için e-posta ve SMS ile bilgilendirme yapmak

q.)    Platformda geliştirilen veya revize edilen hizmetler hakkında bilgilendirme yapmak 

r.)     Web tabanlı program ve yazılımlarımızı yönetmek,

s.)    İşveren müşterilerimiz için hizmet satışını artırma için pazarlama ve müşteri memnuniyetini ölçmeye yönelik analizler yapmak 

t.)     Açık pozisyonlarımız için özgeçmişleri inceleme, değerlendirme ve işe alım kararının verilmesi için tüm işe alım süreçlerinde kişisel verilerinizi işeyebiliyoruz. 

u.)    Özgeçmişinize alınan notların  ve mülakat bilgilerinin ilgili yöneticilerle paylaşılması

v.)    Özgeçmişinizde yer verdiğiniz referanslarınızla iletişim kurularak, referans kontrolünün yapılması. Referans sahiplerinden iznin alınması sizin sorumluluğunuzdadır. Üçüncü kişilerle veya ticari sırlarla veya gizli bilgilerin paylaşılmasından kaynaklı doğabilecek hukuki sorumluluk, bu verileri paylaşanlara aittir. Bu tür nedenle Kariyerzirvesi.com’un karşılaşacağı idari ve cezai yaptırımlara karşı yasal hakkını saklı tutar.

w.)   İleride oluşabilecek açık pozisyonlarda değerlendirmek üzere özgeçmiş bilgilerinizin kaydedilmesi ve saklanması

x.)    Savcılık talepleri ve mahkeme kararları gibi hukuki talepler aracılığıyla tarafımızdan kişisel verilerinizin paylaşılması istendiğinde ve mevzuatta düzenlenmiş yasal bildirimler gereği kişisel verilerinizi paylaşma yükümlülüğümüz bulunmaktadır.

y.)    Kişisel verileriniz bizim de taraf olduğumuz bir uyuşmazlığa konu olduğu takdirde savunma hakkımızı kullanabilmemiz için gerekli olan avukat, bilirkişi, mahkeme gibi mecralarla ve kişilerle kişisel verilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Bu amaçla da yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve savunma hakkımızı kullanabilmek için kişisel verilerinizi işleyebiliyoruz.
 

IV-) Kişisel Verilerinizi Nerelere Aktarıyoruz?

Kişisel verilerinizi aşağıdaki şekilde yurt içi ve yurt dışındaki siteye üye müşterilerimize aktarabilmekteyiz:

a.)    İlanına başvurduğunuz veya siteye üye firmalarca özgeçmişinizin görüntülenmesine izin verdiğiniz durumlarda, kişisel verileriniz bu firmalara aktarılmaktadır.

b.)    Üyelik bilgilerimde E-posta bildirimlerinde onay verdiğiniz yöntemlerle elde edilen veriler yurt veya yurt dışında hizmet aldığımız tedarikçilere aktarıyoruz.

c.)    Çerez Politikası çerçevesinde toplanan kişisel verileriniz, size ve diğer üye ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için topladığımız site içerisindeki kullanıcı hareketi verileri (nereye tıklandı, ne kadar kalındı vs. gibi), bu gibi analizler yaparak iş geliştirme sağlayan şirketlere aktarabiliyoruz.

d.)    İşverenlerin işe alım süreçlerini yürütmek için üçüncü kişi tedarikçilerle anlaşması halinde (İK firmaları, danışmanlar vb.),özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere ilgili kişisel verilerinizi kimlere görünmesini istediğiniz konusunda yaptığınız tercih doğrultusunda söz konusu tedarikçilere aktarabiliyoruz.

e.)    Ayrıca, başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde, pozisyon değerlendirmeleri için çalıştığımız bağlı veya ortak şirketlere özgeçmişinizle birlikte aktarılabilmektedir.


V-) Haklarınız

KVKK’nın 11. maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili olarak aşağıdaki yasal haklarınız bulunmaktadır.

a.)    Şirketin hakkınızda kişisel veri işleyip işlemediğini öğrenmek, eğer işlemişse, buna ilişkin bilgi talep etmek,

b.)    Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenmek,

c.)    Kişisel verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığı ve kimlere aktarıldığını öğrenmek haklarına sahipsiniz.

d.)    Şirketten yanlış ve eksik kişisel verilerinizin düzeltilmesini ve verilerinin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep etme hakkınız vardır.

e.)    Kişisel verilerinizin KVKK madde 7’de öngörülen şartlar çerçevesinde verilerinizin imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) talep edebilirsiniz. Ayrıca verilerin aktarıldığı veya aktarılabileceği 3. kişilerin söz konusu imha talebiniz ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz. Ancak imha talebinizi değerlendirerek hangi yöntemin uygun olduğu somut olayın koşullarına göre tarafımızca değerlendirilecektir. Bu bağlamda seçtiğimiz imha yöntemini neden seçtiğimiz ile ilgili bizden her zaman bilgi talep edebilirsiniz. İtiraz talebiniz çıkarlarınıza aykırı ise itirazda bulunabilirsiniz.

Başvurularınız talebin türüne göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili olarak tüm taleplerinizi yazılı olarak veya sistemdeki elektronik e-posta adresiniz ile veya güvenli elektronik imza ile şirketimize teslim etmeniz gerekmektedir. Gerek görülmesi halinde yapılan başvurunun size ait olup olmadığının kontrolü için başka iletişim kanallarından teyit isteyebiliriz.


Kariyerzirvesi.com sitemizi kullandığınız için teşekkür ederiz.

www.kariyerzirvesi.com 
HUMAN KAPİTAL İNSAN KAYNAKLARI VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SAN.TİC.LT.ŞTİ.
Nisbetiye Mahallesi Gazi Güçnar Sokak No:4 /2 Beşiktaş, İstanbul 

Kazımiye Mah. Aşık Veysel Sok, Doğan Apt. No:22 Kat 1 D 5 Çorlu-Tekirdağ
E-posta: musterihizmetleri@kariyerzirvesi.com 
Tel : +90 (212) 853 63 32  
Tel : +90 (282) 654 28 05